image
Sursa foto: captură video

Boțan: „În ultimii 20 de ani nu s-a schimbat nimic în legătură cu schemele prin Transnistria”

Analistul politic Igor Boțan a declarat în cadrul emisiunii „Secretele Puterii”, de la Jurnal TV, că în ultimii 20 de ani, autoritățile statului nu au reușit să stopeze schemele ilicite prin Transnistria, chiar dacă au existat investigații suficiente în acest sens.

„Din păcate, în țara noastră nu se schimbă nimic. Eu îmi amintesc că probabil în anul 2000 domnul Oazu Nantoi a făcut o investigație cu datele oficiale – importul de carburanți în Transnistria era de 10 ori mai mare decât necesitățile Transnistriei. Importul de carte de pui în Transnistria era de câteva ori mai mare decât necesitățile Transnistriei. Au trecut 20 de ani, a fost o investigație, am sperat cu toții că va fi un val de revoltă și așa mai departe. Nu s-a schimbat nimic”, a menționat Boțan.

Potrivit unei investigații realizate de Jurnal TV, a patra parte din consumul anual de carburanți din regiunea separatistă transnistreană este asigurat de o companie din R.Moldova, care, de doi ani, a fost conectată la contracte consistente de transportare a benzinei și motorinei în stânga Nistrului. Compania este deținută de o altă firmă în care are cotă-parte fiul lui Alexandru Pânzari, fost ministru al Apărării în perioada guvernării PSRM-PD și fost șef al IGP sub regimul Plahotniuc.

Datele apar într-un raport al instituțiilor de forță, în posesia căruia a intrat postul de televiziune Jurnal TV. Potrivit documentului, interese pecuniare în această afacere ar avea și fostul ministru de Interne, Alexandru Jizdan.

Noutăţile partenerilor

comentarii: