image
Sursa foto: radioiasi.ro

O greșeală a Fiscului olandez a distrus viața a mii de familii

Fiscul olandez a acuzat mii de familii că au solicitat în mod fraudulos plata alocaţiilor copiilor, în perioada 2013-2019, cerând rambursări de zeci de mii de euro. Familiile vizate nu au greșit însă cu nimic, a stabilit o comisie de anchetă la finalul anului 2020, relatează Deutsche Welle.

Un raport parlamentar, intitulat „Nedreptate fără precedent”, a fost publicat în decembrie 2020, după ancheta legată de scandalul alocațiilor pentru copii. Raportul a consemnat că aproximativ 20.000 de familii au fost urmărite penal pentru fraudă, au fost obligate să restituie alocațiile pentru copii încasate și li s-a încălcat dreptul de a face apel în instanță, timp de mai mulți ani.

Din cauza acestei decizii a fiscului, mai mulți oameni au fost împinși la un pas de faliment sau obligați să se mute în alte locuințe, după ce li s-au cerut în mod eronat zeci de mii de euro când presupusa frauda era constituită doar dintr-un formular completat greșit sau lipsa unei semnături.

În plus, mai multe cupluri s-au despărțit din cauza tensiunii provocate de acuzații.

Raportul a stabilit că „principiile fundamentale ale legii au fost încălcate” de autoritățile fiscale olandeze, cercetările pentru fraudă la adresa familiilor fiind declanșate de „o simplă eroare administrativă, fără rea intenție”.

Noutăţile partenerilor

comentarii: