image
Sursa foto: privesc.eu

Mihai Popșoi: „Prioritatea numărul 1 după învestirea Guvernului va fi schimbarea șefilor de agenții”

Așteptările oamenilor de la actuala guvernare sunt uriașe și Partidul Acțiune și Solidaritate nu va putea să-și permită să acționeze încet, cu binișorul sau cu jumătăți de măsură. Oamenii așteaptă măsuri drastice și actuala guvernare va trebui să acționeze eficient și să dea dovadă de o comunicare bună. Opinia aparține comentatorului politic Vlad Țurcanu și a fost expusă în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la JurnalTV.

„Așteptările oamenilor sunt uriașe. PAS nu va putea să-și permită să opereze încet, cu binișorul sau, Doamne fereste, cu jumătăți de măsură. Oamenii așteaptă măsuri drastice. Mă uit cum comentează cetățenii simpli procesul politic șI înțeleg că așteaptă rezultate imediate și ele trebuie furnizate, fie și în condițiile multor focare care există, cum ar fi problema referitoare la scumpirea gazului, care va fi greu de depășit. Una din provocările cu care se vor confrunta și se confruntă orice guvernare, este că sistemul va încerca să se adapteze la noile condiții, vor exista judecători, alții care vor dori să se pună bine cu noua guvernare, dar astfel nu faci schimbarea” a spus Vlad Țurcanu.

Vicepreședintele Parlamentului, Mihai Popșoi, a menționat că prioritatea numărul unu imediat după învestirea Guvernului va fi schimbarea conducerii agențiilor subordonate Guvernului, cum ar fi cea a Agenției Proprietății Publice, a Agenției de Servicii Publice și altele. „Imediat ce va fi votat, Guvernul va veni cu o serie de demisii și numiri. La fel și Parlamentul săptămâna viitoare va încerca să demită și să numească conducerea instituțiilor subordonate Parlamentului”, a spus Mihai Popșoi.

Întrebat dacă va fi schimbată și conducerea CNA, deputatul a declarat că aceasta trebuie schimbată. „Și acolo trebuie schimbată fără îndoială. Nu pot spune cu exactitate când, dar mi-aș dori să fie schimbată chiar din prima săptămână” a spus Mihai Popșoi.

Emisiunea „Cabinetul din umbră” poate fi urmărită integral mai jos.

Noutăţile partenerilor

comentarii: