image
Sursa foto: Getty Images

Jean Todt: ”L-am văzut pe Michael Schumacher! Sper ca toată lumea să-l vadă curând”

Jean Todt (74 de ani), arhicunoscutul conducător din Formula 1, șef al celor de la Ferrari, a dezvăluit recent că l-a văzut personal pe Michael Schumacher (51 de ani).

Declarația fostului boss din ”Marele Circ” a făcut rapid înconjurul lumii.

”L-am văzut pe Michael săptămâna trecută. Este un luptător. Sper ca toată lumea să-l vadă cât mai curând. Pentru asta, el și familia lui muncesc împreună zi de zi”, a dezvăluit Todt, preluat și de Daily Mail.

Jean Todt a dezvoltat în timp o relație de prietenie cu Michael Schmacher, mai ales că pilotul german a scris file de istorie pentru constructorul de mașini.

Familia Schumacher, în frunte cu doctorii, luptă pentru ca starea fostului mare campion mondial să fie din ce în ce mai bună. Din păcate, în ultima vreme, din cauza faptului că a stat foarte mult la orizontală, Schumacher s-a confruntat cu probleme legate de atrofierea musculaturii.

Englezii de la Mirror susțin că Schumacher suferă de atrofie musculară și de osteoporoză, ceea ce le-a dat de lucru doctorilor care se ocupă de el și care se pare că sunt pe cale de a-i ameliora din starea de sănătate, oricum precară.

Persoanele din preajma fostului mare pilot din Formula 1 au încercat să mențină discreția în toată această perioadă, iar singurele informații primite au fost acelea că Schumacher a suferit leziuni cerebrale severele.

Reputatul cardiolog francez Philippe Menasche, care s-a ocupat și în trecut de Michael Schumacher, este pregătit acum să efectueze un nou tratament bazat pe celule stem, scrie Contro Copertina, citat de Marca.

"Obiectivul este acela al regenerării sistemului central nervos al lui Michael", a declarat Philippe Menasche, potrivit sursei citate.

Nicola Acciari, un neurochirurg din Bologna, care a urmărit situația lui Schumacher, a vorbit despre tratamentul la care va fi supus din nou legenda din Formula 1, însă este destul de sceptic.

"În ultimii 20 de ani, știința a progresat enorm în ceea ce privește tratamentul cu celule stem, dar asta nu schimbă cu nimic faptul că știm foarte puține lucruri despre creierul omului. Nu avem cum să știm ce rezultate va aduce acest tratament", a precizat și Acciari.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: