image
Sursa foto: Jurnal.md

Ultima oră! UE acordă Republicii Moldova 60 de milioane de euro pentru gestionarea crizei de aprovizionare cu gaze naturale

Uniunea Europeană acordă Republicii Moldova 60 de milioane de euro în gestionarea crizei de aprovizionare cu gaze naturale.

Potrivit Guvernului de la Chișinău, asistența nerambursabilă este oferită ca urmare a unui dialog constant al autorităților moldovenești cu Uniunea Europeană.

„Ajutorul oficial oferit de Uniunea Europeană Republicii Moldova, care tocmai a fost anunțat de Comisia Europeană, confirmă două lucruri: în primul rând, că prietenul adevărat al Republicii Moldova este Uniunea Europeană. În al doilea rând, că președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, și Guvernul de la Chișinău au o credibilitate internațională mai mare decât orice alte guverne și președinți care au condus Republica Moldova în ultimii 30 de ani și, de aceea, pot obține avantaje concrete pentru cetățeni de la partenerii internaționali”, a comentat deputatul european Siegfried Mureșan (PPE / PNL), președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova.

Legislatorul european a adăugat că, în contextul acestei crize energetice, Republica Moldova are nevoie de ajutorul UE mai mult decât oricând, iar Federația Rusă a încercat să șantajeze din nou Republica Moldova.

„A vrut să taxeze cât mai mult Guvernul de la Chișinău în ceea ce privește prețul gazului și să împovăreze cetățenii Republicii Moldova. Acțiunile Federației Ruse nu ar fi făcut altceva decât să ducă la o creștere și mai mare a prețului la gaze și la scumpiri în lanț în urma cărora ar fi fost afectați toți cetățenii Republicii Moldova, în special pensionarii și oamenii cu venituri mici”, a mai spus Mureșan.

Noutăţile partenerilor

comentarii: