image
Sursa foto: jurnal.md

Ciocoi, cu precizări referitor la procurarea vaccinurilor Moderna și Sputnik: „Pe românește - se discută, NU se negociază”

Premierul interimar, Aureliu Ciocoi, a venit cu mai multe precizări referitor la vaccinurile care urmează să vină în RM în viitorul apropiat, dar și referitor la discuțiile care au loc privind achiziționarea vaccinului rusesc.

„Au fost multe informații în presă. Cert este că Ministerul Sănătății este în proces de achiziționare a unui lot de 100.000 de doze de CoronaVac de la un producător din China. Asta este cert. Totodată, pe platforma Covax, țările care fac parte din această platformă, beneficiază de 20% din necesarul imunizării națională, sub formă de donații. 30% din necesarul vaccinurilor, tot pe Platforma Covax, ni se oferă la preț de producător. Prin urmare, s-a decis că pe Platforma Covax RM urmează să se achiziționeze peste 2 milioane de doze de vaccin disponibil”, a declarat Aureliu Ciocoi, în cadrul briefingului din această seară, după ședința Centrului Unic de Comandă.

Premierul interimar s-a referit și la discuțiile care se duc referitor la achiziționarea eventuală a altor loturi, de la alți producători.

„Au fost demarate discuții cu producătorul Moderna pentru posibilitatea achiziționării a 1,5 milioane de doze de vaccin. În același timp, s-a solicitat de la Fondul de Investiții Directe din Federația Rusă să ne informeze care ar fi condițiile pentru eventuala achiziție a 700 de mii de doze de vaccin Sputnik V. Pe românește - se discută, nu se negociază. Suntem în așteptare, să vedem condițiile oferite de Moderna pentru 1,5 milioane de doze, cât și pentru 700.000 de Sputnik V”, a precizat Ciocoi.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: