image
Sursa foto: t.me/krepostpmr

VIDEO: Explozii la așa-numitul minister al securității de la Tiraspol; „Seamănă a provocare ieftină”

Sediul așa-zisului minister al securității din Tiraspol a fost lovit în urmă cu puțin timp de câteva grenade trase din lansator. Informația a fost preluată imediat de canale rusești de propagandă, inclusiv și de site-ul RIA, unul dintre principalele afiliate Kremlinului. Asta după ce tot astăzi viceministrul rus de externe declara că „Rusia nu vede niciun risc de escaladare a situației în regiunea separatistă a Republicii Moldova - Transnistria”.

jurnal.md

Deocamdată nu se cunosc mai multe informații despre incidentul de la Tiraspol. Jurnalistul Alex Cozer afirmă că totul seamănă a provocare.

„După ce de o săptămână Soloviov și restul hoardei de barbari a lui Putin tot amenință că vine în Transnistria, iată că azi o ciudățenie are loc în clădirea MGB (KGB) de la Tiraspol. Trei grenade, trase din lansator (după cum spune propaganda locală), au lovit clădirea. Într-o zi de luni, de Paște, pe la 17:30, când nu e nimeni acolo. Foarte tare seamănă cu o provocare ieftină. Dar una gălăgioasă, pentru că în decurs de 2 minute am primit 2 apeluri de la Tiraspol, precum că acolo "cad rachete" și că toți sunt în panică și fug din case. Cert e că situația se tensionează și mă întreb a câta oară ce face guvernarea de la Chișinău pentru a se pregăti de diversiunile care par tot mai posibile în contextul unui iureș de evenimente social-economice ce vor începe odată cu 1 mai. Sper doar că discutăm cu cei care ne pot asigura siguranța și deja am primit asigurări că ne vor ajuta. Mai sper că după 2 luni de invazie criminală conștientizăm că trebuie să ne pregătim de orice scenariu.”, a comentat jurnalistul.

Și expertul Watchdog, Valeriu Pașa, consideră că este o provocare pusă la cale de Tiraspol pentru a dat vina pe Ucraina.

„O provocare ieftină a FSB-ului la Tiraspol. Evident că vor acuza Ucraina, probabil vor arăta și ”reținuți” la fel ca în cazul ”atentatului” contra lui Soloviov. Cine naiba să îi creadă că diversioniști care ar avea minte să pătrundă cu lansatoare Șmeli în centrul Tiraspolului nu ar avea minte să afle că e zi de odihnă și vor ataca o clădire goală?”, a comentat Valeriu Pașa.

t.me/krepostpmrt.me/krepostpmr
t.me/krepostpmrt.me/krepostpmr
t.me/krepostpmrt.me/krepostpmr
t.me/krepostpmrt.me/krepostpmr

Noutăţile partenerilor

comentarii: