image
Sursa foto: Getty Images

Cele mai mari țepe luate de PSG: Doi foști jucători de la Real sunt pe listă

PSG este formația care a făcut cele mai spectaculoase transferuri din fotbalul mondial, în ultimii ani. Nasser Al-Khelaifi a investit sute de milioane de euro în transferuri pentru visul cel mare, pe care nu îl va îndeplini nici în acest an: câștigarea UEFA Champions League.

De altfel, la PSG joacă cei mai scumpi jucători din istoria fotbalului, Neymar și Kylian Mbappe. Brazilianul a costat 222 de milioane de euro, în timp ce pe Mbappe a plătit 180 de milioane de euro.

Pe lângă aceștia, pe Parc de Prince au mai sosit vedete precum Angel Di Maria, Cavani, Buffon sau Dani Alves, jucători ce au dat satisfacții. Există însă și jucători transferați care nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor. Cei de la AS au făcut top 5 al transferurilor eșuate.

Top 5 transferuri neinspirate făcute de PSG

1. Eric Choupo-Moting (30 de ani) a fost adus la cererea lui Tomas Tuchel, însă în cele 27 de apariții în toate competițiile în acest sezon a marcat doar 3 goluri. Astfel, acesta are toate șansele să se dovedească un transfer ratat. Eric Choupo-Moting (30 de ani) a oferit ratarea anului în fotbalul mondial. În minutul 28 al partidei dintre PSG și Strasbourg, la scorul de 1-1, fotbalistul gazdelor a primit o minge șutată către poartă de coechipierul său, Nkunku, și deviată de portarul oaspeților.

2. Jese Rodriguez a fost transferat de la Real Madrid pentru suma de 25 de milioane de euro. Nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor, deși are un salariu de 420 de mii de euro pe săptămână.

3. Grzegorz Krychowiak a fost cumpărat, în 2016, cu 30 de milioane de euro de la Sevilla, însă a prins doar 19 partide până în 2018, în tricoul celor de la PSG. În prezent, joacă în Rusia, la Lokomotiv Moscova.

4. Lassana Diarra a fost adus în 2016 la PSG, la insistențele lui antrenorului de atunci al parizienilor, Unai Emery. Nu a confirmat, deși avea un salariu de 4 milioane de euro. A jucat 19 partide în tricoul celor de la PSG. Lassana Diarra a mai jucat în carieră și la Real Madrid.

5. Hatem Ben Arfa s-a aflat la Paris Saint Germain din 2016, atunci când a sosit gratis de la Nice, şi a jucat sezonul trecut 23 de meciuri în Ligue 1 pentru gruparea de pe ”Parc des Princes”. A părăsit echipa după ce a căzut în dizgrația fostului tehnician, Unai Emery.

sursa: digisport.ro

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: