image
Sursa foto: Jurnal.md/Nadejda Roșcovanu

Poliția a descins cu verificări: 83 de persoane au fost sancționate pentru nerespectarea măsurilor anti-Covid

Polițiștii și carabinierii continuă să monitorizeze respectarea măsurilor prevăzute de CNESP pentru prevenirea și combaterea răspândirii infecției de Covid. Astfel la 17 – 18 februarie au fost verificați 755 de agenți economici, 272 unități de transport public, toate lăcașele de cult și locurile publice.

Reprezentanții forțelor de ordine au informat cetățenii despre riscurile la care se expun în momentul în care admit nerespectarea măsurilor de protecție. Totodată, peste trei mii de persoane aflate în regim de autoizolare au fost verificate la domiciliu.

Ca rezultat, poliția a constatat peste 80 de contravenții, legate de nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și combatere a bolilor epidemice. 83 de persoane au fost sancționate. Totodată angajații Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au documentat 11 contravenții cu privire la încălcări ale cetățenilor care au traversat frontierele de stat.

În legătură cu decizia CNESP de a prelungi starea de urgență în sănătate publică până la data de 15 aprilie, Ministerul Afacerilor Interne și instituțiile subordonate MAI îndeamnă populația să respecte întocmai măsurile de prevenire a răspândirii virusului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: