image
Sursa foto: Profimedia

Miliardarul irlandez care vrea să cumpere Chelsea de la Roman Abramovich. Oligarhul a anunțat că vinde

Roman Abramovich vrea să vândă acțiunile pe care le are Chelsea, după ce a fost acuzat că este un apropiat de-al lui Vladimir Putin, președintele Rusiei.

De când a devenit patronul clubului englez, performanțele acestuia au fost excepționale, reușind să câștige de două ori și Champions League, cea mai puternică competiție din lume.

Roman Abramovich este cunoscut în Anglia în principal datorită faptului că a făcut din Chelsea una dintre cele mai puternice echipe ale lumii, dar rusul are și alte afaceri în Londra, fiind unul dintre oligarhii apropiați de Putin, care are o avere de peste 5 miliarde de euro.

Acesta este însă forțat să-și vândă toate afacerile din Anglia, clubul Chelsea fiind și el gata să aibă noi patroni.

Conor McGregor (33 de ani), cel mai bine plătit sportiv al planetei, și cunoscut luptător de UFC, a anunțat în mod public că este interesat de achiziționarea clubului din Londra.

Totuși, mulți vorbesc de faptul că sportivul doar glumește, dat fiind faptul că nu are o avere atât de mare. Informațiile din presă vorbesc despre faptul că Abramovich ar vrea peste două miliarde de euro pentru acțiunile sale de la Chelsea.

Există și varianta ca McGregor să fie parte dintr-un fond de investiții care să cumpere activele clubului din Londra, însă momentan nu se cunosc detalii. Sportivul are o avere estimată la peste 500 de milioane de euro.

Irlandezul este fan declarat al celor de la Manchester United și spune că a devenit suporter pe vremea lui Sir Alex Ferguson. În trecut, a făcut o postare publică prin care întreba oamenii dacă ar trebui să cumpere Manchester United, însă totul a fost pus pe seama unei glume.

Dacă inițial anunțase că nu va vinde clubul Chelsea, se pare că presiunile la care este supus din cauza legăturilor cu Vladimir Putin, l-au făcut pe Roman Abramovich să se răzgândească și acum este gata să renunțe la echipa de pe Stamford Bridge.

Magnatul elvețian Hansjorg Wyss, cu o avere estimată la peste cinci miliarde de euro, este unul dintre cei patru oameni de afaceri care au fost invitați să facă o ofertă pentru a cumpăra Chelsea. Dar cât ar trebui să plătească pentru a devenit noul patron al campioanei Europei?

După un calcul realizat de AS.com, suma necesară pentru achiziționarea lui Chelsea s-ar ridica la peste șapte miliarde euro! În acest preț, sunt incluse datoria clubului față de Roman Abramovich, 2,4 miliarde de euro, costul efectiv al brand-ului și proiectul noului stadion, aproximativ 2,7 miliarde de euro. Niciodată în istorie nu s-a plătit această sumă pentru cumpărarea unui club de fotbal.

Noutăţile partenerilor

comentarii: