image
Sursa foto: agerpres.ro

O adolescentă din Australia a salvat un rechin blocat între stânci din cauza refluxului

Billie Rea, o adolescentă în vârstă de 11 ani din Australia, nu a stat pe gânduri şi a intervenit pentru a salva un rechin rămas blocat între stânci după reflux, relatează Reuters.

„Am un rechin”, îi spune fata mamei ei, într-o înregistrare video distribuită marţi pe reţelele sociale, în timp ce scoate un rechin australian, lung de câţiva zeci de centimetri, dintr-o băltoacă rămasă după reflux pe Kingston Beach din Tasmania, la aproximativ zece kilometri sud de capitala insulei australiene, Hobart.

„E în regulă, e în regulă”, spune Rea în timp ce calcă pe pietrele acoperite cu alge ţinând în mâini rechinul cu pete maronii înainte de a-l elibera în apă.

Rea nu s-a aflat nicio clipă în pericol deoarece rechinul australian este o specie care se deplasează lent, care se hrăneşte de pe solul marin în special cu mici crustacee.

„Imediat ce l-am văzut am ştiut ce este şi că nu i-ar putea face rău”, a declarat pentru Australian Broadcasting Corp (ABC) mama fetiţei, Abby Gilbert, care a filmat salvarea rechinului, în urmă cu şase zile.

„Aţi văzut în înregistrarea video cât de calmă este şi cred că animalul acela s-a simţit în siguranţă cu ea”, a adăugat ea.

Abby a fost mai îngrijorată de faptul că Billie a trebuit să traverseze stâncile umede ca să ajungă în apele deschise decât de rechinul viu din mâinile fiicei ei.

Noutăţile partenerilor

comentarii: