image
Sursa foto: Jurnal.md

Dodon își face planuri în caz de destrămare a majorității parlamentare; În aceeași zi ar vrea să discute cu Sandu și Năstase

Șeful statului Igor Dodon susține că dacă mai pleacă câțiva deputați din actuala majoritate parlamentară, le va solicita să se întrunească pentru o discuție la președinție pe Zinaida Grecenâi, Pavel Filip, Maia Sandu și Andrei Năstase ca împreună să ia o decizie referitor la ce va face mai departe.

Dodon menționează că în ultima vreme observă tot mai multe îndemnuri de a a fi eliminat el și socialiștii de la guvernare pe motiv că ar fi „mâna lui Putin”. El se arată convins că în spatele acestui joc ar fi fostul lider democrat Vladimir Plahotniuc.

„Aș vrea să-i amintesc Maiei Sandu și lui Andrei Năstase cum Filat în 2013 le-a dat ascultare europenilor și a format o coaliție cu Plahotniuc, deși era categoric împotriva acelei alianțe. Cu ce s-a terminat acest proces? Același lucru s-ar putea repeta, dacă veți da ascultare în continuare unor comisari europeni care de dragul unei bife în SV, că au învins forțele pro-rusești de la Chișinău, vă vor cere să mergeți împreună cu Candu și Șor”, afirmă Igor Dodon într-o postare plasată pe pagina sa de facebook.

„Dacă în timpul apropiat mai pleacă câțiva deputați și vom rămâne fără o majoritate parlamentară, în aceeași zi îi voi invita pe Zinaida Greceanâi, Pavel Filip, Maia Sandu și Andrei Năstase și împreună vom lua o decizie ce facem mai departe”, a mai notat Dodon.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase și liderul PAS, Maia Sandu nu au comentat deocamdată aceste afirmații.

Amintim că după plecare mai multor deputați PD la Partidul „Șor” și grupul „Pro Moldova” actuala majoritate parlamentară a rămas cu 52 de deputați PSRM-PD și un deputat neafiliat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: