image
Sursa foto: jurnal.md

Deputații iau o pauză de la ședințele plenare în această săptămână; Slusari: „Parlamentul este paralizat de frica lui Dodon”

Parlamentul nu se va întruni în ședințe plenare în această săptămână, anunță vicespeakerul Alexandru Slusari, care îl acuză pe președintele Igor Dodon că ar fi cel care blochează activitatea legislativului.

„Cu uimire am aflat acum că în săptămâna curentă nu vom avea ședințele plenare ale Parlamentului. Chipurile la solicitarea mai multor deputați. Nu am văzut sondajul în rândul deputaților și nu sunt sigur că majoritatea aleșilor poporului nu vor să muncească. Este reprobabil ceea ce se întâmplă. Săptămâna aceasta urmau să fie dezbătute niște proiecte de legi foarte importante și mult așteptate pentru medici, agricultori, producătorii autohtoni etc. Ar trebui să fie audiat ministrul Apărării în legătură cu această decizie mai mult decât nereușită privind participarea ostașilor noștrii la parada de la Moscova. Platforma DA planifica să propună votarea în plen a comisiei parlamentare de anchetă privind investigarea actelor de corupție și îmbogățirea ilicită a lui Igor Dodon”, a menționat Alexandru Slusari.

„Să vede că Parlamentul este paralizat de frica lui Dodon. El nu știe ce e de făcut și de dragul propriilor interese meschine blochează activitatea forului suprem legislativ. Iar Biroul Permanent al Parlamentului uzurpează puterea, fără să țină cont de poziția majorității deputaților”, a adăugat vicepreședintele Parlamentului.

Precizăm că decizia cu privire la convocarea Parlamentului în ședință plenară este luată de către Biroul Permanent.

Amintim că, în pofida faptului că Republica Moldova se află în vârful pandemiei din cauza virusului Covid-19, 75 de militari din Garda de Onoare a Republicii Moldova au zburat la Moscova pentru a participa la parada militară din Piața Roșie care urmează să aibă loc mâine, cu ocazia aniversării a „75-a a Victoriei asupra Germaniei naziste”.

Precizăm că și Igor Dodon a anunțat că va pleca la Moscova pentru a participa la paradă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: