UPDATE 19:40 // După ce toate părțile și-au expus opinia, judecătoarea Rodica Berdilo a intrat în deliberări, după care urmează să-și anunțe decizia.

UPDATE 17:50 // Socialiștii solicită instanței să declare nule alegerile din 3 iunie. „Socialiștii lui Plahotniuc cer ca alegerile să fie declarate nule”, a anunțat Andrei Năstase pe contul său de Facebook

Precizăm că judecătoarea le-a cerut jurnaliștilor să părăsască sala ședinței.

UPDATE 16:38 // Ședința de judecată are loc cu ușile închise. Judecătoarea Rodica Berdilo le-a cerut jurnaliștilor să părăsească sala.

Primarul nou ales al capitalei Andrei Năstase a încercat să facă un demers pentru ca presa să asiste la ședință.

„Nu există nimic care ar recomanda ca jurnaliștii să fie excluși de la ședință”, a menționat Andrei Năstase.

„Nu suntem la etapa cereri și demersuri, vă rog să eliberați sala, în caz contrar vor fi aplicate sancțiuni”, a insistat magistrata.

****

La Judecătoria Chişinău, sediul Centru, începe o nouă şedinţă în care urmează fie examinată cererea de validare a mandatului primarului ales al capitalei, Andrei Năstase.

În condițiile în care procesul este tergiversat, mai mulți locuitori ai capitalei au anunțat vor protesta în fața sediului instanței.

Ședința de ieri a fost amânată după ce, la solicitarea reprezentanților Consiliului Electoral de Circumscripție, judecătorul a fost recuzat.