image
Sursa foto: Getty Images

Când ar putea fi gata vaccinul? Anunțul germanului care a refuzat un miliard de dolari de la Trump

Dietmar Hopp (79 de ani), patronul clubului german Hoffenheim, a făcut înconjurul presei internaționale, după ce omul de afaceri a anunțat că este aproape să găsească vaccinul pentru COVID-19.

Hopp, acționar majoritar la compania CureVac, din Tubingen, a oferit astăzi un interviu în presa germană, în care a explicat de ce a refuzat oferta președintelui american Donald Trump. Șeful de la Casa Albă îi oferise un miliard de dolari pentru vaccinul împotriva coronavirusului.

”Vrem să dezvoltăm un vaccin pentru întreaga planetă, nu doar pentru o țară, pentru anumite clase sociale sau pentru o parte a lumii. Acest vaccin, dacă e dezvoltat și testat cu succes, nu va fi o unealtă de putere sau de speculă.

Își propune doar să salveze o criză globală. Mi-aș dori asta”, a spus omul de afaceri german.

Patronul lui Hoffenheim spune că vaccinul împotriva noului coronavirus ar putea să fie gata în toamnă.

”Va fi gata când va apărea un nou val de infecții. Primele teste vor fi făcute pe animale, apoi pe oameni. Data de lansare depinde și de Institutul German al Vaccinurilor, Paul Ehrlich”, a explicat Dietmar Hopp.

”Pentru mine e important ca firma CureVac să fie apreciată pentru cei 15 ani de cercetări. Am avut neplăcerile noastre. Dar nu m-am îndoit niciodată de echipa mea, am finanțat-o și acum am un sentiment minunat”, a adăugat germanul.

Un antreprenor cu o avere de circa 16 miliarde de dolari, conform revistei Forbes, Dietmar Hopp a intrat în lumea fotbalului în 2000. A preluat echipa TSG 1899 Hoffenheim, din ligile regionale, și a dus-o în prima ligă până în 2008.

A investit sute de milioane de euro. O sută de milioane s-au dus numai pe construcția stadionului Rhein-Neckar-Arena, în localitatea Sinsheim.

Conform presei din Germania, Dietmar Hopp a cheltuit în jur de 800 de milioane de euro dn 1995 până astăzi în proiecte legate de sport, medicină şi educaţie socială.

Recent, Hopp a devenit ținta ultrașilor din Germania, care l-au contestat puternic. Fanii sunt nemulțumiți că omul de afaceri ar fi primit avantaje din partea Federației Germane de Fotbal. Totodată, suporterii consideră că Hoffenheim este o creație hibrid, fără tradiție în fotbal și ajunsă artificial în elită.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: