image
Sursa foto: AFP

Orașul care a vrut să organizeze un festival de tango; Dansul era interzis, însă, de 100 de ani

În orașul maghiar Pécs era interzis tangoul, dar nimeni nu știa asta. Regulamentul municipal din 1922 care l-a interzis pe motiv ca ar fi imoral a căzut în uitare, însă recent a fost anulat oficial de către Consiliul municipal.

„Având în vedere că orașul Pécs vrea să popularizeze tangoul, să danseze în toată lumea și să îmbogățească cultura locală, își exprimă simbolic intenția ca, în viitor, toată lumea să poată practica tangoul fără limitări”, asigură moțiunea Consiliului Local, care a fost aprobată de toate partidele politice.

Promotorul festivalului, consilierul Tamás Horváth, a descoperit că această interdicție se afla încă în vigoare, drept pentru care a propus anularea acestuia cu ocazia sărbătorii din oraș, a 15-a Întâlnire Internațională de Dans, care include un Festival de Tango Pécs.

Interdicția a fost impusă în 1922, când guvernul local din acea perioadă a considerat că acest dans, la fel ca shimmy, one-step sau foxtrot, „ofensează gustul și morala publicului, răspândind erotismul și nu divertismentul”. La scurt timp, profesorii de tango au reușit să relaxeze interdicția oferindu-se să predea o versiune mai puțin erotică, notează AlephNews.

Totuși, interdicția pe care nimeni nu și-a amintit-o, și nu a fost vreodată aplicată, nu are niciun efect juridic. În prezent, există cinci academii de tango în Pécs care își oferă serviciile pentru cei 140.000 de locuitori ai orașului.

comentarii: