image
Sursa foto: Jurnal.md

CARANTINĂ în satul Braniște: Doi soți depistați pozitiv la COVID-19 au sărbătorit o zi de naștere împreună cu 15 persoane

Satul Braniște, din raionul Râșcani, a intrat în carantină după ce în localitate au fost depistate două cazuri pozitive de coronavirus. Ambele persoane, soț și soție, au revenit pe data de 15 martie din Franța, iar zilele trecute ar fi sărbătorit o zi de naștere împreună cu încă 15 persoane, printre care cinci copii.

Aseară ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, informa că în țara noastră au fost înregistrate încă 15 cazuri de infecție cu COVID-19, dintre care două în raionul Râșcani.

Cele două cazuri pozitive au fost înregistrate în localitatea Braniște. Începând de aseară, la ora 19.00, în sat a fost instituit regimul de carantină, iar accesul în și spre comună a fost restricționat. Totodată, intrările în localitate sunt blocate de mașinile poliției, ne spune primarul localității, Vasile Rolinschi.

Edilul mai menționează că în sat circulă o mașină a poliției care informează printr-un sistem audio locuitorii să evite deplasările prin localitate și să se autoizoleze la domiciliu.

Vasile Rolinschi a confirmat și zvonurile din localitate precum că cei doi soți ar fi participat împreună cu alte 15 persoane, zece maturi și cinci copii, la o aniversare.

„Într-adevăr, confirm că acolo a fost organizată o zi de naștere unde au participat 15 persoane, fără cei doi. Este vorba despre 10 maturi și cinci copii. Noi am făcut legătura cu persoanele respective și i-am informat despre obligația de a sta în carantină. Cel mai grav este faptul că sora femeii contaminate a fost în sat cu copilul mic și a stat o săptămâna. A venit de la Durlești să-și revadă sora revenită de peste hotare”, a mai declarat pentru Jurnal.md primarul localității, Vasile Rolinschi.

Acum în localitate activează doar Centrul de Sănătate.

De menționat că potrivit datelor oferite de Ministerul Sănătății, în raionul Râșcani 206 persoane se află sub supraveghere medicală.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: