image
Sursa foto: jurnal.md

Tăbârță: Asistăm la o dispută politică acerbă între PSRM-PDM și blocul compus dintre Pro Moldova și Partidul Șor

Propunerea lui Igor Dodon de a organiza alegerile parlamentare anticipate concomitent cu cele prezidențiale poate fi decisă de Curtea Constituțională în urma unei sesizări.

Săptămâna trecută președintele Igor Dodon anunța că dacă nu va exista majoritatea parlamentară se va recurge la organizarea alegerilor parlamentare anticipate, în aceeași zi cu alegerile prezidențiale, menționând că legea permite acest lucru.

Ne așezăm și hotărâm în parlament, alegem data alegerilor parlamentare, legea ne permite. Organizăm alegeri prezidențiale și parlamentare anticipate”, a declarat Igor Dodon în emisiune, „Președintele Răspunde”.

Analistul politic Ion Tăbârță a declarat pentru jurnal.md că există o confuzie juridică referitor la acest subiect.

„Unii juriști (cei apropiați PSRM) ne spun că e posibil, alții (din rândurile opoziției) - că legea nu permite. Probabil, această situație va fi „dezlegată” de către Curtea Constituțională în urmă unei sesizări pe acest subiect”, menționează analistul.

Referitor la transfugii Partidului Democrat, care au aderat la Partidul Șor, Tăbârță menționează că asistăm la o dispută politică acerbă între partidele PD, PSRM, Pro Moldova și Partidul Șor.

„Referitor transfugi, Pavel Filip, zilele trecut, s-a exprimat plastic că fracțiunea parlamentară PDM nu reprezintă una și aceeași cu partidul, că de fapt lista de deputați ar fi de compusă din oamenii lui Vladimir Plahotniuc. În așa mod, el a explicat plecările deputățiilor PDM. La moment, în urma acestor plecări, asistăm la o dispută politică acerbă între garnitura guvernamentală (PSRM-PDM) și așa-numitul bloc antiguvernamental compus dintre Pro Moldova și Partidul Șor. În cadrul acestei dispute, vom avea parte de conflicte locale pe eșichierul politic: PSRM-Partidul Șor și PDM-Pro Moldova”, punctează Ion Tăbârță, expert în politică IDIS Viitorul.

Noutăţile partenerilor

comentarii: