image
Sursa foto: jurnal.md

Întrevedere Năstase - Hogan: Partide conduse de interlopi sunt calificate eligibile de organele electorale

Președintele Platformei DA, Andrei Năstase, a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck Hogan.

Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, cei doi au făcut un schimb de păreri despre situația economică, socială și politică din Republica Moldova, precum și despre condițiile de desfășurare a scrutinului parlamentar din 11 iulie, curent.

Liderul Platformei DA a afirmat că resetarea parlamentului prin alegeri anticipate a fost și rămâne unica soluție pentru anularea consecințelor târgului politic dintre Plahotniuc și Dodon. Impunerea sistemului mixt de vot, coroborat cu controlul politic asupra procesului electoral, a permis accederea în parlament a mai multor persoane  corupte, implicate în scheme și crime de proporții, a spus Năstase. Din acest punct de vedere alegerile anticipate pot oferi șansa revenirii la normalitate.

În cadrul întâlnirii, liderul Platformei DA s-a arătat îngrijorat că partide precum cele conduse de interlopi, de beneficiari ai spălătoriei mafiei rusești și ai furtului miliardului sunt calificate ca și eligibile de organele electorale, iar capacitatea de corupere a acestora poate deforma și viitoarea componență a legislativului.

„Platforma DA pledează pentru un scrutin corect, desfășurat în condiții libere, care să respecte legea și să ofere șanse egale tuturor concurenților”, a reiterat în cadrul întâlnirii cu ambasadorul, Andrei Năstase.

Părțile au convenit că vor menține dialogul pentru o bună cooperare și în viitor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: