image
Sursa foto: Profimedia

Peste 3,5 milioane de brazilieni nu au mai revenit la centrele medicale pentru a doua doză de vaccin

Peste 3,5 milioane de brazilieni nu s-au mai prezentat la data programată pentru a primi a doua doză de vaccin anti-COVID-19, a informat miercuri Ministerul Sănătăţii citat de EFE, transmite Digi24.

„Este important ca populaţia care a făcut prima doză să revină şi pentru a doua doză, pentru că doar aşa imunizarea este completă”, a avertizat ministrul sănătăţii, Marcelo Queiroga, la o conferinţă de presă.

Queiroga a participat la lansarea noii campanii naţionale pentru a stimula populaţia braziliană să se vaccineze împotriva noului coronavirus, adresată mai ales acelor persoane care nu au mai revenit la centrele de vaccinare pentru a fi imunizate cu schema completă.

„Indiferent de vaccinul pe care l-aţi primit, toate sunt importante şi este nevoie de a doua doză, mai ales vârstnicii, deoarece sistemul lor imunitar este cel mai compromis”, a insistat ministrul sănătăţii.

El a precizat că deja nu mai este vorba de o lipsă de doze, cum s-a întâmplat în lunile anterioare, dar nici nu a detaliat eventualele motive care i-au determinat pe cei 3,5 milioane de cetăţeni să nu mai vină pentru a doua doză necesară majorităţii vaccinurilor anti-COVID-19.

Potrivit datelor oficiale, 37% dintre brazilieni au primit prima doză al unuia dintre vaccinurile utilizate în ţară, însă doar 13% sunt imunizaţi cu schema completă, informează Agerpres.

În Brazilia se administrează vaccinurile de la Pfizer/BioNTech, AstraZeneca/Oxford şi Coronavac/Sinovac, toate în două doze, alături de Janssen/Johnson & Johnson, într-o singură doză.

Queiroga a reiterat că până în septembrie întreaga populaţie adultă va primi cel puţin o doză de vaccin, cu obiectivul de a încheia campania de imunizare la sfârşitul anului 2021.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: