image
Sursa foto: CurajTV

Cine a propus tăierea panglicii la veceul școlii din Hiliuți: „Am fost telefonați de președinție că vin în vizită de lucru”

Au făcut un bloc sanitar pentru copii în interiorul gimnaziului din Hiliuți, Râșcani, care i-a costat 298 mii de lei. Au rugat să li se dea bani din bugetul raionului și de la autoritățile centrale. Când veceul a fost gata, la Primărie a sunat telefonul, și angajații au fost informați de un reprezentant al Președinției, că „băieții vin în vizită de lucru”. A venit și conducerea raionului. „Cum să li te opui vizitei în gimnaziu, când aceștia ți-au dat bani, Dumneavoastră ați putea?... Nici eu n-am putut să le zic „nu”. Asta înseamnă verticala puterii”, ne-a explicat primarul de Hiliuți, Alexandru Sandu, membru PAS.

Fotografia în care apare directoarea gimnaziului, Ana Matei, președintele socialist al raionului Râșcani, Vasile Secrieru, primarul Alexandru Sandu și deputatul socialist Vlad Mizdenco, înghesuiți în pragul ușii veceului tăind panglica ținută de doi copii, a devenit virală pe internet. Doar primarul poartă mască.

Solicitată de Jurnal.md să ne spună de ce a permis unor oameni fără mască să se plimbe în interiorul instituției de învățământ, directoarea Ana Matei a declarat: „Nu știu, nu pot să vă răspund”.

Primarul localității Alexandru Sandu, ne-a informat că bugetul primăriei este foarte sărac. „Ne-au dat o sumă bunișoară. Aproape 300 de mii de lei. Atunci când ne-au telefonat, n-am putut spune „nu”. Ei aveau mască, dar le-au scos când făceau poza”.

Surse din primărie ne-au mai informat că inițial au fost telefonați de un reprezentant de la președinție. „Ne-au spus că vin în vizită de lucru. Nu mai știu cinea propus să tăiem panglica, era un bărbat din anturajul președintelui. Tot el a propus să facem și o poză”.

„Dacă am avea banii noștri și nu ne-am ruga când la unii, când la alții să ne dea, nu am fi puși în astfel de situații absurde. S-a tăiat pangluca, dar cel puțin nu s-a făcut agitație electorală”, a ținut să ne asigure primarul localității Alexandru Sandu.

gimnaziugimnaziu

Cazul a fost comentat de deputata Maria Ciobanu: „Să bagi în veceu copii, pentru ca tu, ditamai președinte de raion, primar și netot de deputat, să faci o fotografie pentru „istorie” cum tai panglica socialistă... Buni de legat!” a punctat deputata.

O reacție a avut și fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco: „Suntem blocați în pandemie și înecați în Covid. Oamenii mor și numărătoarea a trecut de mie. Economia este la pământ. Suntem izolați de toată lumea. Am ajuns în topul rușinii, iar Parlamentul este mai mult lipsă decât în lucru. Și în acest timp deputații socialiști sunt ocupați cu tăiatul panglicilor roșii prin WC-uri. Meleagul nostru mai jos decât atât nu a fost adus de nimeni în toată istoria sa”, a notat într-o postare pe pagina sa de facebook Ala Nemerenco..

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: