image
Sursa foto: dse.md

În doar 24 de ore flăcările au afectat 435 de hectare de teren; Care au fost cele mai dificile intervenții ale pompierilor

În ultimele 24 de ore pompierii au intervenit în 98 de cazuri de lichidare a focarelor de vegetaţie aprinsă. În doar o zi flăcările au afectat circa 435 de ha de teren, iar de la începutul sezonului de primăvară, incendiile vegetaţie au cuprins 3988 de ha de pământ.

Cele mai dificile intervenţii ale echipelor specializate au avut loc în localitatea Sărătenii Noi, raionul Teleneşti, unde 30 ha de teren au fost compromise în urma arderii.

Focul a nimicit câte 10 ha de iarbă uscată în oraşul Căuşeni, dar şi la Călăraşi. De intervenţia salvatorilor a fost nevoie în localitatea Coropceni, raionul Teleneşti, unde incendiile de vegetaţie au cuprins un teren de peste 15 ha.

Focare extinse de iarbă aprinsă au fost înregistrate şi în suburbiile municipiului Chişinău în oraşelul Sângera, incendiile au nimicit peste 50 de ha de iarbă, iar alte focare au fost stinse de pompieri în localităţile Băcioi şi Grătieşti, dar şi la periferia străzilor Decebal, Munceşti, Mioriţa, Hânceşti şi Mesager din capitală.

Potrivit specialiştilor în ultimele 24 de ore, flăcările au fost afectate 435 de ha de teren, iar de la începutul sezonului de primăvară, incendiile vegetaţie au cuprins 3988 de ha de pământ.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: