image
Sursa foto: politia.md

Atenție, șoferi: Dacă veți parca neregulamentar riscați să nu vă găsiți mașinile; Autoritățile au aprobat un nou regulament

Problema parcatului neregulamentar este în continuă creștere în municipiul Chișinău.După ce zeci de șoferi au ignrorat intenționat cerințele autorităților și continuă să se parchează pe trotuare, s-a decis ca parcarea în locurile neregulementare se va solda cu ridicarea automobilelor și transportate într-un loc autorizat.

Potrivit poliției, începând cu zilele următoare vor fi desfășurate ample activități pentru parcarea neregulamentară a mijloacelor de transport.

Astfel, poliția a stabilit un șir de condiții în care automobiliul poate fi supus ridicării:

- atunci când conducătorul a fost înlăturat de la conducere și mijlocul de transport nu poate fi predat proprietarului, posesorului sau reprezentantului lor;

- staționarea mijlocului de transport poate genera un pericol iminent pentru interesul public;

- mijlocul de transport a fost lăsat într-un loc interzis pentru parcare;

- dacă este necesară identificarea proprietarului (posesorului) mijlocului de transport utilizat sau destinat pentru săvârșirea contravenției.

Mijloacele de transport parcate neregulamentar vor fi ridicate, transportate și depozitate la parcarea specială cu care Inspectoratul General al Poliției a încheiat un contract de prestări servicii în baza unei proceduri de licitație publică.

Conducătorul, proprietarul sau posesorul al cărui mijlocul de transport va fi ridicat va putea obține informații suplimentare la numerele de telefon: 022-254-705, 022-223-059.

politia.mdpolitia.md

Noutăţile partenerilor

comentarii: