image
Sursa foto: jurnal.md

Degeaba și-a făcut Igor Dodon pomelnic? Riscă să numai fie pomenit în rugăciuni

Mitropolia cere guvernării reluarea slujbelor în biserici, amenințând cu excluderea din rugăciuni a guvernanților. La sfârșitul lunii februarie Igor Dodon și-ar fi tipărit un pomelnic personalizat al familiei intitulat: „Pomelnicul familiei Dodon”. Cele 1500 de exemplare urmau să fie distribuite în bisericile din republică.

Sinodul Bisericii Ortodoxe din Republica Moldova solicită Guvernului revizuirea deciziei din 14 mai, când s-a hotărât ca până la 30 iunie slujbele să fie ținute în continuare doar în curțile biserici, cu păstrarea distanței sociale și purtarea măștilor, se arată într-un comunicat.

„Apreciem măsurile de siguranță care s-au luat, dar considerăm că în privința participării credincioșilor la slujbe se impune revizuirea acestei hotărâri cu posibilitatea pentru credincioși de a se ruga în biserici, așa cum a făcut-o neîntrerupt și până acum. În concluzie, considerăm binevenită inițiativa ca, în cel mai scurt timp, să invitați reprezentanții. Bisericii Ortodoxe din Moldova și să reformulați hotărârea în conformitate și cu normele moralei creștine, urmând în aceasta exemplul altor state europene. În caz contrar ne asumăm dreptul canonic și moral de a vă exclude din pomenirea și rugăciunea Bisericii”, se arată în document.

Pomelnicul familiei Dodon riscă să numai fie citit la slujbe?

La sfârșitul lunii februarie Președintele Igor Dodon și-ar fi tipărit un pomelnic personalizat al familiei intitulat: „Pomelnicul familiei Dodon”, cele 1500 de exemplare urma să fie distribuite în bisericile din republică. Pomelnicul a fost tipărit la „Întreprinderea de Stat Combinatul Poligrafic Chișinău”. Acesta conține nume ale membrilor familiei Dodon și ar fi fost tipărit la inițiativa reprezentanților mediului bisericesc fără a fi cheltuiți bani din bugetul instituției prezidențiale, susținea instituția.

După avertizările Mitropoliei și în caz că guvernul nu va da curs solicitării, pomelnicul familiei Dodon riscă să numai fie citit la slujbe? Să fie exclus din pomenirea și rugăciunea bisericii, precum avertizează mitropolia?

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: