image
Sursa foto: realitatea.net

Miracol în India: nou născut găsit viu plutind pe un râu, într-o cutie de lemn; VIDEO

Un copil nou născut, în vârstă de 21 de zile, a fost găsit viu în India în timp ce plutea pe suprafața unui râu, într-o cutie de carton. Plânsetul disperat al fetiței, care nu împlinise nici măcar o lună, a fost auzit de un pescar din zona Uttar Pradesh.

Imaginile surprind momentul în care bărbatul salvator, pe nume Gullu Chaudhary, a deschis cutia din lemn și a descoperit-o pe copilă înfășurată într-un material de culoare roșie, lângă imagini ale zeului Vishnu și  Hindu. Pescarul a luat-o în brațe pe fetiță și a așezat-o la pieptul său.

Potrivit autorităților, în „culcușul” improvizat în care fetiță a fost lăsată în voia soartei se găsea și o carte de horoscop pe care erau scrise data nașterii și numele fetiței, botezată Ganga, care în limba hindi este o denumire feminină a râului Gange.

Copila de 21 de zile a fost dusă imediat la spital, iar medicii au relatat că nu are probleme de sănătate. Autoritățile nu au putut descoperi cum anume a ajuns o copilă nou-născută într-o astfel de situație, însă cert este că rata infanticidului în rândul fetelor este una dintre cele mai ridicate din lume.

În societatea indiană, fetele sunt văzute ca o povară financiară, în special în cadrul familiilor sărace, unde șansele la educație și oportunitățile de muncă sunt foarte scăzute. Majoritatea copiilor de sex feminin sunt avortați, însă abandonul după naștere este o practică foarte răpândită, scrie romaniatv.net

Localnicii, din zona unde fetița a fost găsită, au spus că vor acoperi costurile în ceea ce privește creșterea fetiței.

Bărbatul care a găsit-o pe fetiță va fi recompensat cu o casă pentru „exemplul de umanitate” pe care l-a dat, salvând copila. Pescarul a declarat că mai multe persoane au auzit plansetele copilului de 21 de zile, dar nimeni nu a făcut nimic, doar el a sărit în ajutor.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: