image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase: „Justiţia controlată de Plahotniuc încearcă să anuleze rezultatele alegerilor din 3 iunie”

Justiţia controlată de oligarhul Vladimir Plahotniuc încearcă să anuleze rezultatele alegerilor din 3 iunie. Declaraţia a fost făcută de noul primar ales al municipiului Chişinău, Andrei Năstase, după decizia judecătorilor Curții de Apel Chișinău, care au admis ieri contestația Partidului Socialiștilor împotriva primarului ales al municipiului Chișinău.

„În ultima perioadă de timp se produc nişte lucruri care nu ies la suprafaţă, dar care sunt îngrijorătoare. Şi anume, la sesizările socialiștilor se produc dosare în justiţia controlată de Plahotniuc. Judecători dubioşi care au fost prinşi cu mită emit pe bandă rulantă hotărâri care vin să spună în preajma dosarului stabilit pentru vineri, 15 iunie, că Năstase a făcut agitaţie electorală. Este un fals. Vin să spună că anumite procese verbale nu au fost întocmite în conformitate cu legea. Vreau să aduc în atenţia opiniei publice faptul că observatorii neutri au demonstrat că rezultatul nu a fost viciat de toate ilegalităţile la care s-a dedat Plahotniuc şi Dodon”, a adăugat Andrei Năstase.

„Am comunicat partenerilor de dezvoltare, comunicăm cu societatea civilă, cu mediul diplomatic. O să continuăm să comunicăm cu cetăţenii. În cazul în care o să facă acest lucru, o să ieşim în stradă”, a adăugat Andrei Năstase.

Tot în cadrul conferinţei de presă, noul primar ales a spus că „în timp ce procesul de validare se tergiversează, se produc foarte multe ilegalităţi nu doar în domeniul imobiliar, dar se produc multe ilegalităţi şi în domeniul achiziţiilor publice, se vând pe bandă rulantă foarte multe bunuri ale Primăriei”.

În context, noul primar ales al capitalei a făcut un apel către structurile din RM: „Fac apel către structurile statului să nu tergiverseze acest proces, să nu găsească în mod artificial motive să anuleze alegerile pentru că asta nu este în detrimentul meu sau al forţelor proeuropene, dar este în detrimentul societății, ţării şi oraşului”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: