image
Sursa foto: Nordic Harvest

O nouă era pentru agricultură: Cea mai mare fermă verticală din Europa va fi construită în Copenhaga

O hală industrială fără geamuri din Copenhaga va fi transformată în cea mai mare fermă verticală din Europa, salate, plante aromatice și varză kale crescând de-a lungul a 14 etaje, de la podea până la tavan.

Sistemul agricol este conceput pentru a folosit mai puțin spațiu decât metodele tradiționale și va folosi peste 20.000 de lumini LED în nuanțe purpurii asupra plantelor pentru a reproduce lumina solară.

„Noi oferim o cale mai sustenabilă de a produce hrană pe tot timpul anului, local și fără să deranjăm natura”, a declarat Anders Riemann, fondator al companiei Nordic Harvest.

Criza climatică și conflictele pun în pericol siguranța alimentară mondială

În 2016, în jur de 37% din masa teritorială a Pământului era folosită pentru agricultură, potrivit unui raport al Băncii Mondiale.

Criza climatică și conflictele pot amenința disponibilitatea teritoriilor pentru agricultură, iar experții de la Programul Alimentar Mondial au explicat că un sfert din terenurile producătoare ale lumii au fost deteriorate, astfel punând în pericol siguranță alimentară.

Plante aromatice, salată și varză kale

Ferma verticală va fi instalată în hala de 7.000 de metri pătrați și se va concentra pe plante aromatice, salată și varză kale, însă dezvoltatorii au spus că vor putea să crească și fructi de pădure în decurs de doi ani și legume rădăcinoase în următorii 5 sau 10 ani, potrivit Reuters.

Dezvoltată de Nordic Harvest și compania YesHealth din Taiwan, ferma verticală va fi extinsă de la o capacitate inițială anuală de 200 de tone la 1.000 de tone în al patrulea trimestru din 2021.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: