image
Sursa foto: politia.md

Dosare penale pe numele administratorilor localurilor și cluburilor de noapte deschise pe durata stării de urgență

Administratorii cluburilor de noapte, discotecilor și altor localuri de divertisment vor fi cercetați penal și nu doar pedepsiți cu amendă în cazul în care vor activa în perioada stării de urgență declanșată în legătură cu răspândirea virusului COVID-19.

„Avem cazuri de neconformare, probabil ați văzut în spațiul public cazul depistat de organizare pe parcursul nopții a diferitor activități de divertisment, cluburi de noapte, discoteci... Va fi dosar penal. Deja amenzile nu sunt suficiente. O să venim cu propunerea la comisie, să modificăm ca să fie posibil de deschis dosar penal doar pentru încălcare, fără să așteptăm consecințe și cazuri confirmate”, a spus premierul Ion Chicu.

Premierul s-a referit la știrea despre un club de noapte de la Botanica, unde polițiștii au descins acum două zile, descoperind mai mulți tineri, în ciuda interdicțiilor impuse de Comisia pentru Situații Excepționale. Potrivit poliției, administratorul clubului a adunat tinerii prin intermediul rețelelor de socializare și a organizat un eveniment în clubul său de noapte. În urma descinderilor, în localul de noapte au fost depistate și identificate 11 persoane care consumau băuturi alcoolice.

Noutăţile partenerilor

comentarii: