Pentru a fi adoptat, un proiect de rezoluţie are nevoie de nouă voturi pentru şi niciun veto din partea celor cinci membri permanenţi ai Consiliul de Securitate - SUA, Rusia, China, Franţa şi Marea Britanie.

„Suntem încrezători că am afectat programul de arme chimice al Siriei. Suntem pregătiţi să menţinem această presiune dacă regimul sirian este atât de iresponsabil, încât să ne testeze determinarea. Dacă se vor folosi aceste gaze toxice din nou, Statele Unite sunt pregătite”, a declarat Nicky Haley, ambasadoarea SUA la ONU

La rândul său, ambasadoarea Marii Britanii la ONU, Karen Pierce, a afirmat în cadrul întrunirii că au existat „limite clare” în atacul aliaţilor şi că a fost vorba de o măsură luată pentru a se evita scăparea de sub control a situaţiei. Pierce a subliniat și că mai multe încercări de a trage la răspundere regimul sirian în cadrul Consiliului au fost oprite din cauza „obiecţiilor şi opoziției Rusiei”. Pierce a încheiat afirmând: „Nu voi primi lecţii privind dreptul internaţional de la Rusia”.

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, declarase că atacul aliaţilor contra Siriei a fost „o agresiune” împotriva unui stat suveran. Nebenzia a acuzat Marea Britanie, Franţa şi SUA de „huliganism diplomatic” şi că au încălcat dreptul internaţional. „Prin acţiunile lor, Statele Unite înrăutăţesc situaţia umanitară catastrofală din Siria şi provoacă suferinţă civililor. De fapt, SUA sunt susținătorii teroriştilor care au chinuit poporul sirian timp de şapte ani, ducând la valul de refugiaţi care au părăsit această ţară. Escaladarea situaţiei din Siria este distructivă pentru întreg sistemul relaţiilor internaţionale. Este huliganism în relaţiile internaţionale şi nu huliganism la scară mică, dat fiind că vorbim despre puteri nucleare majore”.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a făcut apel către toţi membrii Consiliului de Securitate să dea dovadă de calm şi să evite ca situaţia să scape de sub control. Guterres a precizat şi că inspectori din cadrul Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice se află în Siria şi vor începe să analizeze locul atacului chimic de săptămâna trecută.