image
Sursa foto: gazzetta.it

Cumpărătorii stau la coadă pentru AC Milan: Ultima ofertă vine tot din America

După ce s-a scris că americanul Thomas Rickets, patronul echipei de baseball Chicago Cubs, este aproape de o preluare a lui AC Milan, un alt american e gata să preia pachetul majoritar.

Miliardarul Rocco Commisso, patronul companiei de televiziune prin cablu Mediacom, a făcut o ofertă pentru pachetul majoritar de acţiuni de la AC Milan, 70%, care ridică valoarea clubului italian la 500 milioane euro, inclusiv datoriile.

În 2017, omul de afaceri chinez Li Yonghong a cumpărat AC Milan de la fostul premier italian Silvio Berlusconi pentru 740 milioane euro, inclusiv datoriile de 190 milioane euro. Li a căutat în ultimele luni investitori cu care să împartă problemele arzătoare din punct de vedere financiar.

Chinezul trebuie să returneze un împrumut fondului de investiţii Elliott până pe 6 iulie. În caz contrar, fondul american va deţine controlul clubului din Serie A.

Omul de afaceri chinez şi clubul au acumulat datorii de 308 milioane la Elliott. 180 milioane au ajuns la Li, iar 128 milioane euro sunt destinaţi achiziţiei de jucători şi plata unei părţi a datoriei lui Milan către bănci.

Commisso ar urma să preia toate datoriile şi va investi 150 milioane euro pentru noi jucători şi conducerea clubului. Li ar rămâne cu 30% din acţiunile lui Milan, adică circa 150 milioane euro, ceea ce i-ar aduce o pierdere teoretică de 300 milioane euro.

Milan tocmai a fost exclus de UEFA din cupele europene, pentru un sezon, din cauza nerespectării criteriului de fair play financiar. "Diavolii" n-au mai câştigat niciun trofeu în ultimii șase ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: