image
Sursa foto: jurnal.md

Un deputat a dat publicității imagini video care demonstrează că alegătorii transnistreni au fost mituiți

Alegătorii din regiunea transnistreană au fost mituiți în ziua scrutinului, pe 1 noiembrie. Imaginile video, care ar dovedi acest lucru, au fost publicate de către deputatul PAS, Igor Grosu. Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, a spus că astfel de cazuri sunt raportate la Procuratura anticorupție.

Deputatul Igor Grosu a postat filmulețul video pe faceboook, unde a scris că îi lasă lui Igor Dodon o probă cum sunt umiliți cetățenii.

Amintim că în ziua primului tur de scrutin, Igor Grosu a blocat drumul care duce de la Tighina spre Varnița, unde au fost deschise patru secții de votare pentru alegătorii din stânga Nistrului. Din imaginile publicate de către deputat se vede cum o persoană arată ștampila ”votat”, iar în schimb priește bani. Președintele Comisiei Electorale Centrale, Dorin Cimil, ne-a declarat că astfel de cazuri sunt raportate la procuratura anticorupție.

Președintele CEC Dorin Cimil a declarat că astfel de situații au fost raportate către CEC, de către concurenții electorali și de către observatori. „Ele au fost expediate către procuratură pentru a fi examinate sub aspectul cauzelor penale sau după caz contravenționale".

Anterior, candidatul pentru Președinție Igor Dodon a negat faptul că alegătorii din stânga Nistrului ar fi plătiți pentru a-l vota.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: