Atmosfera promite să fie animată în Parlament, la Westminster, cu ocazia tradiţionalei sesiuni săptămânale de interpelări a premierului, un exerciţiu în cadrul căruia conducătoarea conservatoare se va confrunta cu deputaţi foarte sceptici faţă de acest ”tratat al retragerii” aprobat de către liderii statelor membre UE după 17 luni de negocieri.

Convingerea parlamentarilor britanici reprezintă o miză crucială pentru Theresa May, în contextul în care textul riscă să fie respins prin votul prevăzut la 11 decembrie.

May dispune doar de o majoritate fragilă de zece mandate în Camera Comunelor. Or aliatul său nord-irlandez, partidul unionist DUP se opune acordului, la fel ca aproximativ 80 de deputaţi conservatori care susţin Brexitul dur, laburiştii, eurofilii din Partidul Liberal Democrat (Lib-dem) şi deputaţii scoţieni separatişti, screi News.ro.

În nordul regatului, May urmează să efectueze miercuri o vizită în apropiere de Glasgow, cel mai important oraş din Scoţia, o nouă etapă a turneului său al cărui obiectiv este să-i convingă pe britanici, pe care l-a început marţi în Ţara Galilor şi în Irlanda de Nord.

”Este un acord bun pentru angajatorii scoţieni şi care va proteja locurile de muncă”, urmează să declare premierul, potrivit unor fragmente dintr-un discurs comunicate în avans de serviciile sale.