image
Sursa foto: procuratura.md

Directoarea unei filiale a Băncii de Economii, condamnată la 8 ani de pușcărie, pentru delapidarea averii străine

Condamnată inițial de către Judecătoria Strășeni, sediul Central, la 2 ani de închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de probă de 2 ani, la insistențele procurorilor anticorupție și cei de la Procuratura de circumscripție Chișinău, directoarea unei filiale a BC „Banca de Economii” din orașul Strășeni își va petrece următorii opt ani după gratii.

Astfel, prin Decizia Curții de Apel Chișinău din 6 decembrie 2021, apelul procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție a fost admis, iar inculpata a fost condamnată la 8 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis pentru femei. Aceasta este privată de dreptul de a ocupa funcții publice și de demnitate publică, de a conduce instituții ce practică activitate comercială pe un termen de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare a averii străine în proporții deosebit de mari, de la BC „Banca de Economii” SA, în sumă totală de 4 151 774 de lei.

Magistrații au dispus încasarea din contul inculpatei a sumei de 4 151 774 de lei cu titlu de prejudiciu material în beneficiul Băncii de Economii SA în proces de lichidare.

„Procurorii au demonstrat în instanța de judecată că, inculpata exercitând funcția de director al unei filiale a SA „Banca de Economii” amplasată în orașul Strășeni, urmărind scopul însușirii ilegale a mijloacelor financiare încredințate în administrare, în iulie 2014, folosindu-se de situația de serviciu, având acces liber, a pătruns în depozitul filialei al S.A ’’Banca de Economii” de unde a sustras mijloace bănești, în sumă totală de 4 151 774 de lei, cea ce constituie proporții deosebit de mari, după care le-a transmis unor persoane neidentificate de către organul de urmărire penală. Ca rezultat al acestor acțiuni BC „Banca de Economii” SA i-a fost cauzat un prejudiciu material în proporții deosebit de mari”, menționează Procuratura într-un comunicat de presă.

Decizia integrală a Curții de Apel Chișinău va fi pronunțată la data de 24 ianuarie 2022. Decizia este definitivă și executorie, însă poate fi atacată cu recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiție.

Noutăţile partenerilor

comentarii: