Breaking News

image
Sursa foto: Jurnal.md

Deputat PAS: „Greceanâi încearcă să manipuleze opinia publică și să pună presiune pe Judecătorii Curții Constituționale”

Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanâi, a emis un comunicat tendențios prin care interpretează răspunsul secretarului general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić referitor la dizolvarea Parlamentului și la organizarea alegerilor parlamentare anticipate. De această părere este deputatul PAS, Mihai Popșoi, care o acuză pe președinta Parlamentului că în acest mod încercă să pună presiune pe judecătorii CC.

„Modul în care PSRM și gruparea criminală Șor se țin de putere este strigător la cer. Zinaida Greceanâi încearcă să manipuleze opinia publică și să pună presiune pe Judecătorii Curții Constituționale. Dna Greceanâi a emis un comunicat tendențios prin care interpretează răspunsul secretarului general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić. Asta în timp ce toate prevederile Constituționale privind dizolvarea parlamentului au fost îndeplinite - trei luni au trecut și două tentative de numire a guvernului au eșuat”, a precizat Mihai Popșoi.

Potrivit deputatului, spiritul Constituției, inclusiv jurisprudența Curții Constituționale, au fost respectate, așa cum s-au expus practic toți experții constituționaliști, dar și unii parteneri externi ai RM.

Amintim că serviciul de presă al Parlamentului a anunțat azi dimineață că Zinaida Greceanâi, a primit răspunsul secretarului general al Consiliului Europei, Marija Pejčinović Burić, la demersul pe care l-a adresat anterior și îl va remite Curții Constituționale.   

Potrivit comunicatului, Marija Pejčinović Burić a menționat că „dizolvarea unui parlament ales prin alegeri libere și echitabile pentru exprimarea voinței poporului este o măsură de ultim recurs care nu poate fi luată în mod facil ci doar respectând spiritul și litera Constituției”.

„Zinaida Greceanîi a mulțumit înaltului oficial al Consiliului Europei pentru răspunsul oferit și a accentuat inadmisibilitatea creării în Republica Moldova a unui precedent periculos când se încearcă să se dea peste cap toate principiile și normele democratice”, se mai arată în comunicatul emis de serviciul de presă al Parlamentului. 

Citeşte mai mult despre

comentarii: