image
Sursa foto: Jurnal.md

VIDEO: În primele trei luni ale anului curent, Parlamentul a cheltuit peste un milion de lei pentru deplasările deputaților

În primele trei luni ale anului curent, Parlamentul a cheltuit peste un milion de lei pentru deplasările oficiale ale deputaților în străinătate. Cea mai scumpă vizită, peste 152 de mii de lei, a fost la Ankara, unde a mers președintele Parlamentului, Igor Grosu.

Din delegația de la Chișinău, care s-a deplasat în Turcia, au făcut parte cinci deputați, doi consilieri și un consultant. Pentru deplasarea unui grup de deputați la Strasbourg, la sesiunea de iarnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, din bugetul legislativului au fost scoase 143 de mii de lei.

O altă călătorie a lui Igor Grosu, în capitala Regatul Suediei, a costat 132 de mii lei. Delegația de la Chișinău a numărat patru persoane. Vizita oficială a avut loc în perioada 6-9 februarie, la invitația președintelui Parlamentului suedez, Andreas Norlen. Cea mai ieftină deplasare a fost la Riga, pentru efectuarea unui studiu la Parlamentul, Guvernul și la instituțiile de stat ale Letoniei. Pentru vizita a doi deputați s-au cheltuit puțin peste trei mii de lei.

În total, aleșii au efectuat în primul trimestru al anului 30 de deplasări în străinătate. Cele mai multe, șase, au fost în România.

Noutăţile partenerilor

comentarii: