image
Sursa foto: Jurnal.md

Unde a dispărut Plahotniuc? Se zvonește că ar fi suferit un accident vascular cerebral

De patru săptămâni, PD nu mai susține briefingul tradițional. Iar internauții au remarcat că de mai bine de 40 de zile liderul PD, Vladimir Plahotniuc, nu apare în public. Ba chiar mai mult, se zvonește că Plahotniuc ar fi suferit un accident vascular cerebral (AVC). JURNAL de Chişinău a încercat să afle dacă este adevărat că Plahotniuc ar fi pe patul de spital peste hotarele RM. La Institutul de Neurologie și Neurochirurgie nu a fost internat până acum niciun pacient cu acest nume.

Maria Ciobanu, deputat din partea Blocului „ACUM”, a scris miercuri seara pe facebook un mesaj prin care confirmă că ar fi auzit și ea zvonul despre îmbolnăvirea lui Plahotniuc.

Efectul meditațiilor lungi  

„La început nimeni nu a observat lipsa lui, deoarece disparițiile misterioase și aparițiile neaşteptate fac parte din modul său de viață. Mai apoi pe mulți a început să îi irite “nareadurile” tradiționale din ziua de marți, citite de pe prompter.

Azi mai mulți cunoscuți și necunoscuți se întrebau deja la modul serios: unde a dispărut Răul cel mare? Atât cei buni, cât și cei răi se mai îmbolnăvesc, așa că lăsați-l să zacă în liniște, dacă o fi adevărat zvonul. Poate meditațiile îndelungate îl vor ajuta să înțeleagă totuși că viața nu iartă răul făcut în mod intenționat și că până la urmă pentru toate, dar absolut pentru toate, plătim. Cu vârf și îndesat!”

Nae Simion Pleșca: „Gândurile noastre trebuie să fie bune și să ne gândim la bine”

Referindu-se la zvonul despre faptul că Plahotniuc a suferit un ictus cerebral, deputatul PD, Nae Simion-Pleșca, ne-a spus: „De la Dvs. aud prima dată. Dar, în rest, știu că președintele Plahotniuc este un președinte puternic. Toată lumea, cel puțin eu, în raport cu toți liderii, indiferent de formațiune politică, am gânduri pentru sănătate și stare de spirit bună. Ceea ce mă întrebați eu nu cunosc, dar nici nu cred. Am crezut că aveți o informație și faceți trimitere la ceva concret. Dincolo de opțiunile noastre, gândurile noastre trebuie să fie bune și să ne gândim la bine, inclusiv pentru Vladimir Plahotniuc și oricine ar fi”.

„Am auzit și eu zvonuri, dar iarăși…”

Vitalie Gămurari, vicepreședinte al PD, a spus că, săptămâna trecută, Plahotniuc a fost la reuniunea de partid şi a adăugat: „Eu nu pot să vă spun nimic, din simplul motiv că în ultimele zile nu am avut reuniuni cu dumnealui. Partidul lucrează mai departe. Eu sunt vicepreședinte. Îmi fac lucrul meu. Am auzit și eu zvonuri, dar iarăși… Sunt informații. Probabil, toți erau deprinși că dumnealui este permanent în vizor. Noi am avut săptămâna trecută reuniunea tradițională. Nu am avut briefing, pentru că am avut discuții pe intern. Săptămâna aceasta nu a fost, dar vedem când revine în țară. Nu cunosc, nu ține de competența mea și nu vreau să comentez viața privată a unui sau altui reprezentant”.

Sârbu nu comentează zvonuri

L-am întrebat pe Sergiu Sârbu de ce în ultimele patru săptămâni nu se mai țin briefinguri la PD. Deputatul ne-a spus că „atunci când va fi necesară anunțarea unor mesaje importante, se vor organiza”. Când l-am întrebat dacă este adevărat că Vladimir Plahotniuc ar fi suferit un AVC, Sârbu s-a scuzat: „Nu comentez nimic!”

Am întrebat-o pe Rita Ursalovschi dacă este adevărat că Vladimir Plahotniuc a suferit un atac cerebral. „Nu, nu sunt la curent!”, ne-a tăiat-o scurt jurnalista angajată la unul din posturile TV care îi aparțin liderului PD.

Valeria Corneci, şefa serviciului proiecte, protocol, secretariat de la Institutul de Neurologie și Neurochirurgie din Chișinău, ne-a comunicat că în instituția lor medicală nu este internat niciun pacient cu numele Vladimir Plahotniuc.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: