Breaking News

image
Sursa foto: Nadejda Roșcovanu

PSRM îi înaintează ultimatum Maiei Sandu până pe 9 martie; Dodon: În caz contrar, funcția de președinte va redeveni de decor

Socialiștii îi solicită președintelui Maia Sandu să semneze până la 9 martie decretul privind desemnarea candidatului PSRM-Șor la funcția de premier, Mariana Durleșteanu.

Dacă decretul nu va fi semnat până atunci, Consiliul Republican al PSRM se va întruni în ședință pentru a decide acțiunile de mai departe, a anunțat liderul PSRM, Igor Dodon.

„Se va purcede la alt nivel de acțiuni. Nu voi menționa caracterul acestor acțiuni. Vom fi nevoiți să venim cu acțiuni politice mai hotărâte, chiar dacă asta va însemna că funcția de președinte va redeveni de decor așa cum s-a întâmplat anterior”, a mai spus Dodon.

Potrivit acestuia, până atunci PSRM va avea consultări cu partidele din Parlament. Totodată, Igor Dodon a chemat-o la dialog și pe Maia Sandu.

„Îi cerem să iasă din izolare și să dialogheze cu partidele. Refuzul este unul emotiv în total dezacord cu rolul de mediator. Doamnă președinte, vă propun să lăsăm într-o parte supărările și atacurile”, a spus Dodon.

Amintim că judecătorii Curții Constituționale a anulat decretul privind desemnarea repetată a Nataliei Gavrilița pentru funcția de premier. Totodată, Curtea a dictat că, pentru a fi respectat articolul 98 alineat 1 din Constituție, fracțiunile parlamentare și președintele Republicii Moldova trebuie să recurgă la noi consultări.

Președintele Maia Sandu a refuzat să înainteze un candidat la funcția de premier propus de majoritatea parlamentară PSRM-Șor. „La anticipate sau la referendum oamenii vor decide viitorul țării”, a declarat Maia Sandu după decizia Curții.

Citeşte mai mult despre

comentarii: