Candidatura pentru funcția de șef al Cancelariei de Stat a fost propusă de premierul Maia Sandu.

„Are experință în sectorul public, precum și în cel privat, acolo unde a reușit să pună mai multe afaceri pe picioare. La Cancelaria de Stat este nevoie de management eficient, atitudine care să permită îmbunătățirea utilizării resurselor Cancelariei, dar și de o foarte bună organizare a echipei”, a comentat Maia Sandu.

Șefa Guvernului i-a dat și o primă însărcinare lui Andrei Spănu.

„Vreau să vă rog să convocați consiliul de la „Fondul de Investiții Sociale din Moldova”. Să întreprindeți măsurile necesare pentru a stopa actele de abuz și corupție care sunt comise directorul FISM-ului, Iurie Chiorescu, în ceea ce ține reabilitarea grădinițelor”, a spus Maia Sandu.

Candidatura pentru șefia Agenției Proprietății Publice a fost propusă de ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan.

„Eugen Moraru și-a început cariera în organele de drept, a lucrat la MAI, la IGP. Până în prezent a lucrat ca manager de criză, destructurând companii din sectorul privat”, a menționat Vadim Brânzan.

Tot la propunerea lui Brânzan, Guvernul l-a demis pe secretarul de stat de la Ministerul Economiei, Anatol Usatâi.

Amintim că, funcția de Secretar General al Guvernului a rămas vacantă după ce Lilia Palii a depus cererea de demisie. Până acum, interimatul funcției a fost asigurat de Roman Cazan.

Totodată, directorul Agenției Proprietăţii Publice, Vladimir Baldovici, a fost demis. Și asta pentru că instituția ar fi anunțat un concurs de privatizare a unor bunuri ale statului la preț diminuat.