image
Sursa foto: gov.md

Numiri la Guvern: Noi șefi la Cancelaria de Stat și la Agenția Proprietății Publice

Guvernul l-a numit astăzi pe Andrei Spânu în funcția de Secretar General al Guvernului. Totodată, Eugen Moraru este noul șef al Agenției Proprietății Publice.

Candidatura pentru funcția de șef al Cancelariei de Stat a fost propusă de premierul Maia Sandu.

„Are experință în sectorul public, precum și în cel privat, acolo unde a reușit să pună mai multe afaceri pe picioare. La Cancelaria de Stat este nevoie de management eficient, atitudine care să permită îmbunătățirea utilizării resurselor Cancelariei, dar și de o foarte bună organizare a echipei”, a comentat Maia Sandu.

Șefa Guvernului i-a dat și o primă însărcinare lui Andrei Spănu.

„Vreau să vă rog să convocați consiliul de la „Fondul de Investiții Sociale din Moldova”. Să întreprindeți măsurile necesare pentru a stopa actele de abuz și corupție care sunt comise directorul FISM-ului, Iurie Chiorescu, în ceea ce ține reabilitarea grădinițelor”, a spus Maia Sandu.

Candidatura pentru șefia Agenției Proprietății Publice a fost propusă de ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brânzan.

„Eugen Moraru și-a început cariera în organele de drept, a lucrat la MAI, la IGP. Până în prezent a lucrat ca manager de criză, destructurând companii din sectorul privat”, a menționat Vadim Brânzan.

Tot la propunerea lui Brânzan, Guvernul l-a demis pe secretarul de stat de la Ministerul Economiei, Anatol Usatâi.

Amintim că, funcția de Secretar General al Guvernului a rămas vacantă după ce Lilia Palii a depus cererea de demisie. Până acum, interimatul funcției a fost asigurat de Roman Cazan.

Totodată, directorul Agenției Proprietăţii Publice, Vladimir Baldovici, a fost demis. Și asta pentru că instituția ar fi anunțat un concurs de privatizare a unor bunuri ale statului la preț diminuat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: