image
Sursa foto: moldova.org

Filip, „confuz” după îngrijorările oficialilor UE: „Vă propun să tratați aceste declarații prin prisma alegerilor”

Premierul Pavel Filip are o explicație halucinantă cu privire la îngrijorările despre starea democrației din RM, manifestate de oficialii UE veniți astăzi la Chișinău.

„Trebuie să fie tratate prin prisma alegerilor parlamentare”, a declarat Filip, drept răspuns la criticile demnitarilor europeni.

Filip a făcut declarația după întâlnirea avută la Guvern cu Directorul General al Comisiei Europene pentru Politica de Vecinătate, Christian Danielsson, și Directorul Regional al Serviciului European pentru Acțiune Externă, Thomas Mayr-Harting.

„Nu este pentru nimeni un secret că dialogul cu UE este îngreunat. Am discutat despre posibilitățile de depășire a lor. Vă propun să tratați aceste declarații prin prisma alegerilor parlamentare. În această perioadă vom avea diferite declarații. Cu părere de rău, problemele sunt prezentate într-un mod mărit, rezultatele se diminuează. Este complicat pentru că în RM vom avea alegeri. Trebuie să luăm în calcul că și în UE vor avea loc alegeri”, a declarat șeful Guvernului de la Chișinău.

Filip a ținut morțiș că guvernarea și-a îndeplinit condițiile pentru a putea primi asistența macrofinanciară și suportul bugetar din partea UE.

„Aceste declarații care țin de suportul pentru cetățeni prin proiecte directe și diminuarea asistenței, pentru mine, creează confuzie. Asistența din exterior nu e pentru Guvern sau partid, dar pentru cetățeni. Urmează să clarificăm această confuzie. Ca să nu nimerim în situația când această dorință să se regăsească într-o susținere a unor partide din opoziție”, a adăugat premierul.

De cealaltă parte, în cadrul declarațiilor oferite pentru presă, oficialii UE au reiterat că suspendarea asistenței financiare pentru Republicai Moldova a fost cauzată de deteriorarea continuă a statului de drept și democrației. Aceștia au somat guvernarea Republicii Moldova să ia măsuri urgente pentru a redresa situația.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: