image
Sursa foto: jurnal.md

Eșanu: RM riscă să piardă miliarde, procurorii scot de sub sechestru bunurile grupării Plahotniuc din dosarul „Metalferos”

Republica Moldova riscă să piardă miliarde prin scoate de sub sechestru a unor imobile ce aparțin fostului director al SA „Metalferos”, Alexei Țâmbrovschi, aflat actualmente în căutare, dar și a controversatului afacerist Vladimir Plahotniuc și a lui Vladimir Andronachi. Potrivit lui Valentin Eșanu, președintele Asociației Patronale a Metalelor, azi a fost scos de sub sechestru hotelul amplat pe strada pietonală din Chișinău, ce aparține fostului director de la SA „Metalferos”, iar luni ar urma să fie scoase sechestrele și de pe alte bunuri acaparate ilegal de oamenii din anturajul lui Plahotniuc.

Am primit o informațije că procurorii împreună cu regimul Plahotniuc-Andronachi de urgență scot de sub sechestru toate bunurile din dosarul „Metalferos”. Asta înseamnă că acest hotel de pe strada pietonală, care aparține lui Alexei Țâmbrovschi, care valorează sute de milioane de lei chiar azi poate fi înregistrat pe o altă persoană ori poate fi gajat. Rugămintea mea către instituțiile statului este să intervină de urgență, ca procuratura să nu poată scoate sechestrul de pe hotelul acesta, ca să nu fie vândut”, a spus Valentin Eșanu într-o intervenție live pe facebook.

Mai mult ca atât, omul de afaceri susține că deține informații că azi ori luni vor fi scoase de sub sechestru și alte bunuri din dosarul „Metalferos” ce ar aparține lui Iurie Cecan, lui Vladimir Andronachi și Vladimir Plahotniuc.

„Rog guvernarea să se implice să nu permită grupării criminale care a furat miliarde de lei în ultimii 15 ani de la „Metalferos”, să poată scoate sechestrele și să-și vândă și aceste imobile. Rog SIS, Parlamentul, Președinția, și Comisia de securitate națională să intervină de urgență ca să oprească aceste fărădelegi. Dacă sunt scoase sechestrele. RM pierde miliarde de lei. Sunt unicele bunuri care mai pot fi recuperate”, a mai spus omul de afaceri.

Procuratura Generală nu a reacționat deocamdată la aceste declarații

Noutăţile partenerilor

comentarii: