image
Sursa foto: rt.com/russia

VIDEO: Blogger arestat după ce s-a prefăcut că este infectat cu coronavirus și a provocat panică într-un metrou din Moscova

Un blogger din Rusia riscă 5 ani de închisoare după ce a provocat panică în metroul din Moscova prefăcându-se că este infectat cu coronavirus, scopul său fiind acela de a-și crește popularitatea în mediul online.

Tânărul îmbrăcat în negru şi cu o mască medicală pe faţă se afla într-un metrou care circulă pe una dintre cele mai aglomerate linii din Moscova, iar la un moment dat s-a prăbuşit brusc pe podea şi a început să se zbată simulând o criză. Câţiva pasageri s-au grăbit să îl ajute, dar apoi au fugit urlând panicați: „Coronavirus! Coronavirus!“.

Toată povestea a avut un efect puternic asupra celorlalţi pasageri, care au părăsit în grabă metroul imediat ce acesta a oprit în următoarea staţie, relatează Russia Today.

În haosul general creat, mai mulți pasageri s-au aflat în pericol.

Întreaga scenă a fost filmată, iar tânărul de la care a pornit totul a fost identificat ca fiind bloggerul Karomat Dzhaborov. Imaginile, postate online acum câteva zile, au fost văzute inclusiv de poliţie, care l-au arestat pentru tulburarea ordinii publice și declanşarea panicii în spaţiul public.

După ce a aflat despre acuzaţiile formulate împotriva sa, Dzhaborov s-a predat autorităților. Acesta riscă amenzi majore şi până la cinci ani de închisoare. Doi dintre complicii care l-au ajutat pe tânăr au fost, de asemenea, reţinuţi de poliţie.

Avocatul bloggerului a declarat că Dzhaborov nu se aştepta ca filmuleţul să atragă consecinţe atât de dure şi că intenţiile acestuia nu au fost rele. „Scopul a fost de a atrage atenţia publicului asupra lipsei măştilor sanitare şi asupra problemei coronavirusului”, a explicat el.

Până în prezent, în Rusia au fost înregistrate două cazuri de coronavirus. Ambii pacienţi sunt cetăţeni chinezi care au ajuns recent în ţară. Aceştia au fost plasaţi în carantină cu o formă moderată a bolii şi sunt acum gata de externare, potrivit autorităţilor ruse.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: