image
Sursa foto: Getty Images

UEFA pregătește noi modificări în Liga Campionilor. Final 4 într-un singur oraș + cum va arăta "Champions Week"

UEFA se pregătește să facă noi modificări în Liga Campionilor, după ce a stabilit deja cum va arăta formatul competiției, începând cu anul 2024.

New York Times scrie că forul condus de Aleksander Ceferin intenționează să propună în viitorul apropiat o reformă în privința fazelor finale din Liga Campionilor, mai precis la meciurile din semifinale și finală.

Concret, partidele din semifinale și finală, toate în manșă unică, ar urma să se desfășoare într-un singur oraș, pe parcursul unei săptămâni intitulate "Champions Week" (n.r - Săptămâna Campionilor).

Un model asemănător a existat în Liga Campionilor și în sezonul trecut, însă a fost unul forțat de pandemia de coronavirus. Atunci, toate meciurile din sferturi, semifinale și finală s-au disputat la Lisabona, iar formatul a fost considerat unul de succes, în ciuda faptului că nu au putut participa spectatori.

Americanii compară acest format cu cel din Super Bowl, mai ales că, pe lângă meciurile obișnuite, ar urma să aibă loc în orașul gazdă și alte evenimente de interes major, precum concerte, meciuri între legende și finala competiției de la juniori.

"Sponsorii vor adora acest format. Modelul Super Bowl funcționează la fel, nefiind vorba doar de un meci, ci de întreaga săptămână. Astfel, perioada de mediatizare a evenimentului este mult mai lungă și îi oferă mai multă vizibilitate", spune Tim Crow, un consilier care a fost implicat în organizarea unor competiții majore, precum Jocurile Olimpice sau Cupa Mondială.

Formatul Champions League aplicat forțat în vara anului trecut a fost și pe placul lui Aleksander Ceferin, care s-a arătat încântat de spectaculozitatea arătată de duelurile disputate într-o singură manșă: "Dacă e doar un meci, iar o echipă înscrie, cealaltă trebuie să marcheze cât mai rapid posibil. Într-un sistem tur-retur, ai timp suficient și poți câștiga meciul următor".

Totuși, aceste modificări pot intra în vigoare abia din 2024, an în care va începe și noul format al competiției, cu 36 de echipe și fără grupe.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: