image
Sursa foto: Jurnal.md

Ofiţer principal de sector, reţinut pentru corupere pasivă; Ar fi primit 10 mii de lei de la un întreprinzător

Procuratura capitalei, de comun cu angajaţii SPIA al MAI, au reţinut, în dimineaţa zilei de astăzi, un ofițer principal de sector din cadrul Inspectoratului de Poliție Centru al Direcției de Poliție a municipiului Chișinău. Acesta este suspectat că ar fi estorcat și primit 10.000 de lei de la un întreprinzător pentru mușamalizarea pretinselor încălcări depistate în cadrul controalelor.

Acţiunile ilegale ale poliţistului au fost documentate în intervalul octombrie 2018 - prezent, fiind constatate, în acţiunile acestuia, elementele constitutive ale infracţiunii de corupere pasivă.

Potrivit probelor, ofiţerul de sector este bănuit de extorcarea şi primirea, în mai multe tranşe, a sumei de 10 mii de lei de la un întreprinzător, specializat în curăţarea covoarelor, pentru mușamalizarea pretinselor încălcări depistate în cadrul controalelor.

În această dimineaţă au fost percheziționate biroul de serviciu, domiciliu și automobilul angajatului poliției, acesta fiind reţinut preventiv pentru 72 de ore.

Pentru această infracţiune, legislaţia prevede închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în de cel mult 400 mii lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: