image
Sursa foto: Jurnal.md

Igor Dodon a declarat că nu renunță la ideea sa de a obține interzicerea partidelor unioniste

Igor Dodon a declarat în cadrul emisiunii sale online, că nu a renunțat la promisiunea sa electorală din fosta campanie prezidențială de a obține interzicerea partidelor unioniste. Dodon spune că astfel de partide trebuie trimise în afara legii. Replica a venit de la Octavian Țâcu, președintele Partidului Unității Naționale, declarată deschis o formațiune unionistă.

Președintele Republicii Moldova Igor Dodon a declarat că nu renunță la ideea de a interzice partidele unioniste. „Eu consider că acele partide care pledează pentru lichidarea statalității Republicii Moldova trebuie să fie în afara legii. Eu nu sunt împotriva cetățenilor care cred altfel. Sunt cetățeni care cred că Moldova trebuie lichidată. Asta-i opinia lor, fiecare om are dreptul la opinie, dar nu partide care încă sunt finanțate de la bugetul de stat să pledeze pentru lichidarea statalității Republicii Moldova. Pentru aceasta primul pas care trebuie să-l facem este să modificăm Constituția" .

În replică, președintele PUN Octavian Țâcu a făcut recurs la adevărul istoric conținut și în Declarația de Independență,: "Țin să-i reamintesc lui Igor Dodon care are o mare plăcere în emisiunea asta care adie a masturbare electorală în fața alegătorilor că Declarația de Independență a Republicii Moldova așează acest stat pe făgașul reîntregirii naționale, fapt care se regăsește plenar în conținutul Declarației de Independență", a menționat deputatul.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: