image
Sursa foto: jurnal.md

Jurnal.md - pe locul doi în topul celor mai accesate site-uri din Republica Moldova // STUDIU

Portalul de știri Jurnal.md este în topul celor mai importante surse de informare în Republica Moldova, arată rezultatele unui studiu sociologic realizat de compania CBS Research, la comanda Comunității „WatchDog.MD”.

Întrebați ce site-uri de știri accesează cel mai des pentru a se informa, cei mai mai mulți dintre respondenți au răspuns: protv.md - 19,2%, Jurnal.md - 14,3%, publika.md - 12,1%, diez.md - 9,7% și point.md - 9.0%.

Astfel, Jurnal.md este devansat doar de un singur site, fiind plasat pe locul doi în rândul preferințelor cetățenilor.

Și știrile Jurnal TV se bucură de încrederea oamenilor. Întrebați de la ce post de televiziune se informează cel mai mult, respondenții au răspuns: Prime - 29,2%, Moldova 1 - 24,1%, Pro TV – 19,1%, Jurnal TV – 18,7%, Publika TV – 18.0%.

La capitolul emisiuni, respondenții au spus că aleg să le urmărească pe cele de la Prime - 18,6%, Moldova 1 – 11,6%, Jurnal TV – 9,9%, Pro TV – 9,0%, NTV – 8,7%.

Sondajul a mai arătat că oamenii au cel mai mult încredere să se informeze de la TV - 39,3%, internet, site-urile de informare și rețele de socializare - 24,6%.

Sondajul a fost efectuat telefonic în perioada 5 - 11 mai curent, de către compania CBS Research, la comanda Comunității „WatchDog.MD”. În total au fost chestionate 1.003 persoane cu vârsta de 18 ani şi mai mult. Marja de eroare este de 3,1%.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: