image
Sursa foto: jc.md

DOC// Procuratura municipală a pornit un proces penal în cazul construcției bisericii de pe teritoriul grădiniței nr.150

Dosar penal deschis în cazul construcției bisericii pe teritoriul grădiniței nr. 150 din capitală. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Victor Chironda, care a declarat, la ședința primăriei, că toți cei vinovați vor fi trași la răspundere conform legii. Asta după ce ieri, 16 februarie, reprezentanții asociației „Părinți Solidari” au vizitat biserica unde se oficializa slujba de duminică, fiind dați afară de către preot și câțiva enoriași într-un mod agresiv.

Viceprimarul Victor Chironda a dat astăzi indicații să fie oprită activitatea bisericii, iar zona să fie păzită de polițiști, întrucât la fața locului se desfășoară lucrări de construcție.

„Acest teritoriu aparține Direcției Municipale de Educație. Ei au semnat un demers la Procuratură că nu construiesc nimic. Respectiv eu am solicitat Direcției să ia măsuri în ceea ce privește activitatea ilegală a bisericii. Noi am făcut toate demersurile necesare, iar eu acum vreau să văd activitatea Direcției. Noi avem decizia instanței de demolare”, a declarat Chironda.

Conform unui document depus la procuratura municipală, Chironda a solicitat investigarea procedurii de eliberare a certificatului de urbanism și autorizației de construcție pentru edificarea „Bibliotecii-Centru de educației moral-spirituală” pe teritoriul instituției preșcolare nr.150 din municipiul Chișinău, depusă pe dată de 22 ianuraie 2020.

DocDoc

Slujbele continuă, deoarece preotul susţine că „are contract cu Dumnezeu”

Duminică, 16 februarie, reprezentanții asociației „Părinți Solidari” au mers la biserica cu pricina, însă au fost dați afară de către preot și câțiva enoriași.

„Chiar dacă deja de trei ori în ultimele 3 luni am fost la primărie cu tema dată, activitatea bisericii ilegale de pe teritoriul grădiniței nr. 150 continuă nestingherit, iar poarta separată prin care este asigurat accesul pe teritoriul construcției nu este sigilată. Chiar mai mult, fețele bisericești și enoriașii sunt extrem de violenți. Am chemat poliția pentru a constata faptul aflării ilegale pe teritoriul grădiniței nr. 150, a persoanelor terțe și a parcării unui autoturism chiar pe gazonul de lîngă gardul grădiniței”, menționează reprezentanții asociației pe pagina oficială.

Reamintim că biserica de pe teritoriul grădiniței nr.150 din sectorul Râșcani în acte figurează ca bibliotecă, în realitate – se înalță o biserică. După un an și ceva de la încetarea scandalului privind construcția bisericii cu pricina, gâlceava s-a aprins din nou în decembrie 2019, iar autoritățile dau din umeri. În loc să fie demolată conform dispoziției din 1 octombrie 2018 a fostului primar interimar, Ruslan Codreanu, odată cu schimbarea pretorului sectorului Râșcani, membru al PSRM, conform unor surse, construcția a luat avânt, nemulțumind mai mulți părinți și societatea civilă. Copiii rămân fără teren de joacă deoarece preotul Comunităţii Religioase Parohia cu hramul „Sfântul Stelian” susţine că „are contract cu Dumnezeu”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: