image
Sursa foto: narodna-pravda.ua

Incendiul de la Cernobâl transformă Kievul în cel mai poluat oraş din lume; Capitala Ucrainei, învăluite de un nor de fum

Incendiile de pădure din zona de excluziune de la Cernobâl au determinat formarea unui nor gros de fum, care a ajuns până în capitala Ucrainei, Kievul devenind cel mai poluat oraş din lume.

Kiev, oraș cu peste 3 milioane de locuitori, a fost lovit, iniţial, de o furtună de nisip. Fenomenul a fost urmat, apoi, de deplasarea unui nor gros de fum din direcţia zonei de excluziune de la Cernobîl, care a învăluit întreaga capitală.

Pe cale de consecinţă, cel mai mare oraş ucrainean a ajuns să ocupe un nedorit loc 1 în clasamentul celor mai poluate oraşe din lume, clasament întocmit de IQAir, o societate specializată în tehnologia calității aerului, cu sediul în Elveția.

Incendiile de pădure se află la circa 100 km de Kiev. Totuşi, autorităţile spun că „fenomenul nu reprezintă o amenințare chimică sau radiologică”. Observatori independenți au confirmat că nivelul de radiație în Kiev nu depășește limitele normale.

Totuşi, autoritățile le-au cerut locuitorilor din Kiev să rămână în case și să țină ferestrele închise, notează Hotnews.

Un incendiu de pădure a izbucnit acum 15 zile în jurul centralei de la Cernobâl, pe fondul vântului puternic și a vremii neobișnuit de secetoase. Sute de pompieri, alături de avioane și elicoptere trimise la locul incendiului au reușit să ţină sub control flăcările, dar în zonă sunt mai multe focare.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: