Breaking News

image
Sursa foto: digisport.ro

Revine în Formula 1, la aproape 9 ani după ce a fost la un pas de moarte: Medicii i-au spus că nu va mai putea pilota

Robert Kubica revine în Marele Circ, după accidentul din februarie 2011, în care era să-și piardă viața. Deși se bănuia de ceva vreme, știrea a fost anunțată în mod oficial de către echipa Williams, pentru care va concura polonezul în 2019.

Inițial nu se știa cu exactitate dacă Robert Kubica va fi doar pilot de teste sau dacă va pilota în Marile Premii. Kubica, ajuns la 33 de ani, va face echipă cu tânărul britanic George Russell (20 de ani), care a făcut furori în Formula 2, acolo unde este lider în clasament. Cu alte cuvinte, echipa Williams va avea un cuplu complet nou de piloți în stagiunea viitoare, după renunțarea la Lance Stroll și la Serghei Sirotkin.

"E o mare realizare. Cred că este chiar cea mai mare realizare a vieţii mele. La un moment dat, cu toţii avem impresia că un anumit lucru este imposibil de realizat. Poate că această ştire îi va face pe oameni să înţeleagă că nimic nu e imposibil", a spus Robert Kubica, care în acest an este pilot rezervă la Williams.

În 2011, Robert Kubica a suferit un accident foarte grav

Kubica era unul dintre piloții de viitor din Formula 1, considerat la fel de talentat precum Alonso sau Hamilton, însă a suferit un accident groaznic pe 5 februarie 2011, în timp ce participa la un raliu în Italia (Raliul Ronde di Andora), deși era pilot în Formula 1.

Cu toate acestea, datorită pasiunii sale, a fost o decizie personală de a concura în raliuri. La acel moment, o balustradă de protecţie de pe marginea drumului a pătruns prin caroserie, iar pilotul a trebuit să treacă prin mai multe operaţii la mâna dreaptă și la piciorul drept, medicii transmițându-i că nu va mai putea pilota, după ce au fost la un pas să-i amputeze brațul. Inițial, Kubica și-a pierdut funcțiile motrice ale mâinii drepte, însă și le-a recuperat apoi treptat.

Robert Kubica a pilotat în Formula 1 între 2006 și 2010, adunând 76 de curse, timp în care a obținut o victorie (2008, Marele Premiu al Canadei, când era la BMW Sauber) și 12 clasări pe podium, terminând pe locul 4 în clasamentul general al piloților în 2008. Ultima cursă în Formula 1 a avut-o în octombrie 2010, la Abu Dhabi, când era la Renault. Culmea este că anunțul a venit chiar înaintea Marelui Premiu din Abu Dhabi, care va fi duminică.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: