image
Sursa foto: border.gov.md

Un cetățean al Turciei, depistat cu documente falsificate în trenul „Chișinău-București”

Un cetățean al Turciei face subiectul unui anchete penale pentru deținerea și folosirea a două premise de ședere contrafăcute. Incidentul a fost înregistrat în noaptea de 9 august curent, în punctul de trecere a frontierei Ungheni - feroviar.

Pentru autorizarea ieșirii din Republica Moldova la controlul de frontieră s-a prezentat un cetățean al Turciei. Acesta se deplasa ca pasager în trenul „Chișinău-București”. În timpul discuțiilor purtate cu polițiștii de frontieră, tânărul de 25 de ani a trezit unele suspiciuni, motiv pentru care a fost supus unui control suplimentar. Drept urmare, asupra persoanei s-au depistat două permise de ședere identice, emise pe numele său, cu însemnele autorității competente din Ucraina. Ambele s-au dovedit a fi falsificate.

Audiat, pasagerul a declarat că și-a perfectat actul respectiv în Ucraina, unde se afla ca student la una dintre universități.

Pe numele cetățeanului turc s-au inițiat cercetări pentru elucidarea circumstanțelor și identificarea tuturor persoanelor implicate. Actul cu pricina a fost ridicat și transmis pentru efectuarea expertizei tehnice în vederea stabilirii legalității acestuia.

Deoarece străinul nu întrunea condițiile de traversare a frontierei spre Uniunea Europeană, acesta și-a intrerupt călătoria.

Noutăţile partenerilor

comentarii: