image
Sursa foto: captură video

VIDEO // Autoritățile și populația demontează panourile rutiere pentru a îngreuna orientarea și deplasarea militarilor ruși

Autoritățile ucrainene au început să demonteze panourile de circulație care indică direcțiile către localități, pentru a îngreuna orientarea și deplasarea militarilor ruși.

Totodată, compania de drumuri ucraineană a făcut apel la populație să dea o mână de ajutor. Oamenii au fost rugați să meargă în apropierea locului unde domiciliază și să demonteze indicațiile rutiere.

Nu este prima acțiune de acest gen în care autoritățile apelează la populație. Vineri, președintele Zelenski a rugat populația să îndepărteze marcajele ajutătoare pentru armata rusă, amplasate pentru a ghida trupele de ocupație.

Acestea au fost plasate pe asfaltul drumurilor, pe clădiri, pe arbori, cu un scop precis – pentru a ajuta trupele ruse să se orienteze spre anumite obiective, sau să indice ținte de interes pentru lovituri de aviație, artilerie, sau infanterie.tăți, pentru a îngreuna orientarea și deplasarea militarilor ruși.

Victoria Surdu

Noutăţile partenerilor

comentarii: